вторник, 17 февруари 2015 г.

Плетива разни

Днес ще покажа едни така наречени шалчета детски. Изплетох ги преди 3 месеца на майтап, първото беше за малката племенница. Дебела прежда с кука № 10, отне ми точно 40 минути при положение, че плета бавно. И така първи номер :


Малкият ми син наблюдаваше плетенето с голям интерес и ми нарежда: "Кога ще ми изплетеш и на мен?". Аз: "Ами ти нали не носиш шал?" (моите момчета не носят шалове, дори и при минусови температури, което си е проблем). Той : "Този ще го нося". Опаа, добре, още на другия ден отидохме до магазина за прежди да си избере цветове и ето го номер две:

между другото, носи го постоянно и аз съм супер щастлива
 

И стигнахме до номер три, който беше за голямата племенница, тя е начинаещ тийнейджър - почти на 13 г. и се включваше с ммс-и , за да одобри цветовете, редовете и т.н. 


Като видях практичността на това нещо, което на английски език има поне 2 имена, си купих прежда да оплета и за мен, но за сега тя отлежава и вероятно ще остане за следващата зима. Иначе, аз оплетох и за мен шал, но то ще е в друга публикация, стига да се преборя със снимките, защото не мога да се снимам.

2 коментара:

Rusi Nai каза...

Много ми харесват шалчетата! Чакам с нетърпение и други плетива!

slavinaj каза...

Благодаря, Руси! Скоро надявам се да покажа нови :)